dijous, 26 de gener del 2012

El programa "Treball als barris", suport ocupacional al barri de Can Vidalet

L’Ajuntament d’Esplugues, en el marc de la Llei de Barris, ha contractat 15 persones en situació d’atur, dins del programa "Treball als barris", del Servei d’Ocupació de Catalunya.
Aquestes contractacions s’iniciaren durant el mes de desembre de 2011, i  s’acabaran al juny de 2012. La idea és promoure la contractació laboral de persones que es troben en situació d’atur per a la realització d’actuacions d’interès general i social. La seva feina repercutirà positivament al barri de Can Vidalet, millorant les actuals infraestructures i el clima de convivència i ciutadania dels habitants. Les ocupacions desenvolupades són: tècnica d’ocupació, informadora digital, agents cívics, paletes de via pública i peons de manteniment.
En el mateix programa d’ajuts, en l’àmbit de Can Vidalet, també es beneficiaran d’un taller d’ocupació d’un any de durada, dedicat a la instal·lació, reparació i manteniment d’habitatges. Es tracta d’un programa mixte de treball i formació dirigit també a persones en situació d’atur del barri. La finalitat serà, per una banda, la realització d’obres i serveis en edificis i espais públics d’interès comú i, per l’altra, la formació de les persones beneficiàries en un àmbit d’activitat amb projecció professional.
En totes dues actuacions es millora l’ocupabilitat de les persones a través de l’experiència laboral, incrementant així les possibilitats de retorn al mercat professional.