dilluns, 12 de desembre del 2011

S'inicien els ajuts per la millora dels comerços

09/06/2011
En el marc del Pla de Millora del barri de Can Vidalet, en el qual treballen conjuntament l'Ajuntament d'Esplugues i la Generalitat, s'han aprovat els primers ajuts adreçats a establiments comercials i de serveis que estiguin actius actualment i que vulguin fer millores. En total, s'esperen atorgar més de 70.000 euros en ajudes. La mesura pretén ser un incentiu per evitar el tancament d'establiments a causa de la crisi econòmica. Així, les ajudes s'aplicaran a la realització d'actuacions als locals que tinguin com a objectiu augmentar la seva competitivitat.
Són susceptibles de rebre subvenció la reforma de façanes i aparadors, les obres que comportin un increment de la visibilitat del local quan estigui tancat, l'automatització de les portes, la modernització de la il·luminació exterior (sempre que comporti una millora de l'eficiència energètica), l'eliminació de barreres arquitectòniques o la instal·lació o substitució de rètols. També es tindran en compte les intervencions que es realitzen a l'interior per millorar l'eficiència (instal.lació elèctrica, sortida de fums ...), instal·lar serveis de telefonia i internet, aire condicionat o treballs de pintura, entre d'altres.
Les ajudes, que es podran demanar fins al 31 de desembre de 2012, cobriran el 50% de la despesa, si bé no podran superar els 3.000 euros per local.
A la foto, la xerrada amb comerciants on es van explicar les ajudes, que va tenir lloc al mes de febrer.