dilluns, 12 de desembre del 2011

La nova plaça Blas Infante guanya espais per a l'ús ciutadà a Can Vidalet


23/02/2011
Dels més de 40 projectes que conformen el Pla de Millora Integral de Can Vidalet, i que suposaran una inversió de 13 milions d'euros al barri, entre l'Ajuntament de Esplugues i la Generalitat fins el 2012, més de la meitat ja estan en marxa , i fins i tot, alguns ja estan acabats.
Potser el més visible d'aquests últims sigui la renovada plaça Blas Infante, que compta amb nous espais que reforcen el seu paper com a punt de trobada del barri.
Una de les principals novetats és la construcció de tres pistes esportives d'ús popular -una de elles, coberta- a la zona més pròxima al Camp de Futbol Municipal El Molí, on a més s’ha instal·lat una tanca, en substitució del antic mur, que dóna una major amplitud visual a la zona.
Pel que fa a la zona de parc, manté una part de terra de sauló i una altra on s'han habilitat nous jocs infantils. A aquesta zona de parc es mantenen la xarxa de jocs i la taula de ping-pong, a més d'arbres, bancs i una font pública. Així mateix, es mantenen les pistes de petanca, al costat de l'Edifici Cadí. La plaça conserva el passeig pavimentat, amb mirador a la rambla Verge de la Mercè, i el bust dedicat a Blas Infante, que ha estat resituat. Entre la plaça i la coberta dels locals de Verge de la Mercè, la superfície remodelada ascendeix a més de 7.100 metres quadrats.
La plaça Blas Infante s'estrenarà el divendres 25 de febrer per la tarda amb una festa, que inclourà tallers infantils i xocolatada.