dilluns, 9 de gener del 2012

Projecte intergeneracional a les escoles de Can Vidalet

Des de fa tres anys consecutius, en el marc del Pla de Millora de Can Vidalet, es realitza el programa d’alfabetització digital amb la gent gran i els infants del barri. Aquest curs 2011-2012, les escoles Matilde Orduña i Can Vidalet continuen acollint el taller.
Hi participen 46 nens i nenes de 4t de primària i 27 avis i àvies. En aquesta ocasió, a través de la fotografia es treballen conceptes bàsics de la informàtica i Internet. El taller s’anomena Exploradors digitals de Can Vidalet, ja que els participants es convertiran en investigadors que milloraran el seu barri d’una forma creativa, gràcies a les eines digitals.
Ben Heine (http://www.benheine.com/) serà el referent del treball. L’artista belga utilitza fotografies d’imatges reals per fer composicions amb dibuixos a llapis. Els nostres exploradors digitals aprendran a fer fotos, tractar-les a l’ordinador, retocar-les, compartir-les en Flickr i ubicar-les a Google Maps. Així, al final del curs, segur que hi trobarem propostes molt interessants de millora d’alguns llocs del nostre barri.
Els equips, com és habitual, estan formats per dos infants i una persona gran, que, guiats per un llibret d’exploració, aniran descobrint reptes i activitats en cada sessió del curs. I, a més, podem seguir els seus avenços setmanals al bloc de cada grup: